Vanmiddag kreeg de centrale van de Stichting Dierenambulance een melding van ProRail dat er een zwaan op het spoor lag bij de Hanzeboog aan de Zwolse kant. De medewerkers van Prorail waren al ter plaatse en wilden graag ook een Dierenambulance ter plaatse hebben.

Onze centralist heeft de dienstdoende ambulancechauffeur ter plaatse gestuurd om de zwaan over te nemen van de medewerkers van Prorail.

Bij aankomst van onze ambulancechauffeur had Prorail al een aanwijzing aangevraagd zodat er geen treinen reden op het traject rijden waar de zwaan was aangereden. Een treinstel wat al op het traject stond had de zwaan meegenomen waar de medewerkers van Prorail en onze ambulancechauffeur stonden zodat we minder lang op het spoor bezig waren. De zwaan was al in een zwanentas gelegd en kon overgedragen worden aan onze ambulancechauffeur. De zwaan lag bij zijn buik open en bloedde hevig.

Via onze centralist is de dienstdoende dierenarts opgebeld. Eenmaal bij de dierenarts ter plaatse bleek dat er een trein letterlijk over zijn tenen was gereden en lag er een stuk vel open bij de buik en poot. De zwaan verkeerde ook in shock en had veel bloed verloren. Daarom heeft de dierenarts besloten om de zwaan uit zijn lijden te verlossen.

aangereden zwaan

Meest recente berichten

Archief

Categorieën

Recent Tweets