Zondagmiddag kwam een melding binnen over een buizerd die was aangereden op de Ittersumallee.

Een automobilist die het dier had aangereden belde onze centrale op om te vragen of wij nog iets konden betekenen voor de buizerd. Zeker kunnen wij dat! Onze ambulancechauffeur is ter plaatse gegaan en trof het dier in de middenberm aan. Na een snelle controle werden er geen uitwendige verwondingen ontdekt. Alleen merkte hij wel op dat het dier met zijn kop tikte. Vaak is dat een teken van een hersenschudding. Begrijpelijk als je bent aangereden door een auto.

De buizerd is meegenomen naar onze dierenopvang. Ondertussen had onze centralist al contact gezocht met het Vogelasiel in Kampen. De buizerd mocht gelijk door gebracht worden naar het vogelasiel. De buizerd is daar afgeleverd om bij te komen van de aanrijding.

aangereden buizerd

Meest recente berichten

Archief

Categorieën

Recent Tweets