Zondagnochtend vroeg kreeg onze centralist een melding van de Gemeente Zwolle en bewoners dat er in de vijver de Dobbe aan de Rijnlaan in Zwolle een paar dode vissen in het water lagen. Onze centralist heeft een van onze Dierenambulances ter plaatse gestuurd om een kijkje te nemen en eventueel de vissen te ruimen.

Bij aankomst van onze ambulancechauffeur bleek het niet om een paar dode vissen te gaan maar om tientallen (misschien wel honderden) dode en levende vissen die snakken naar lucht. Onze ambulancechauffeur heeft via de centrale van de Dierenambulance contact op laten nemen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Zij gaven aan dat er al verschillende meldingen waren binnengekomen over de vissen in de vijver. Helaas kregen wij te horen dat er pas morgen (maandag) wordt geruimd omdat het waterschap te weinig mensen in dienst heeft.

`S middags is ons ambulancechauffeur er opnieuw langs reden. Toen stond er een vrachtwagen met een pomp om zuurstof in het water te pompen.

Meest recente berichten

Archief

Categorieën

Recent Tweets