Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.

Omdat het meertje te breed was kon onze ambulancechauffeur met alleen het schepnet er niet bijkomen. Via de centrale van de Dierenambulance is de hulp ingeschakeld van de brandweer. De brandweer is ter plaatse geweest. Drie brandweerlieden zijn met droogpakken te water gegaan om de moederzwaan te vangen. Natuurlijk was de moederzwaan niet eenvoudig te vangen. Na een aantal pogingen kon een van de brandweerlieden de zwaan vangen met het schepnet.

Eenmaal op de kant heeft onze ambulancechauffeur met behulp van de brandweer het jonge van de moeder verwijderd. Het overleden jong zat vast met een tyrap (bandje wat om folders zit bijv.) aan de vleugel van de moederzwaan.

De overleden zwaan is meegenomen naar onze ambulancepost in de Marslanden. De moederzwaan zwemt met haar partner en de rest van hun jongen weer in het meertje.

Meest recente berichten

Archief

Categorieën

Recent Tweets