Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Zwaan vast met visdraad en vishaak

2013-09-22

Op zaterdagmiddag kreeg de Dierenambulance Zwolle de melding dat aan de Belvederelaan een zwaan met visdraad aan de kant van het water zat. Aan de snavel van de zwaan zat een vishaak en draad die vervolgens ook aan zijn borst vastzat.

De medewerkers konden helaas niet meer in de buurt van de zwaan komen, omdat de zwaan verder op in het water zat. Daarom is de hulp ingeroepen van de Brandweer Zwolle. Twee brandweermannen gingen het water in om de zwaan te pakken. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. De zwaan kon nog wel kleine stukjes vliegen, wat de vangactie bemoeilijkte. Na een aantal pogingen van de brandweermannen is de vangactie zonder succes gestaakt.

Tegen de avond bleek de zwaan weer aan de kant van het water te zitten. Snel zijn de medewerkers van de dierenambulance te plaatse gegaan, maar bij het zien van de ambulancemedewerkers ging de zwaan er van door.

Zondagochtend is er weer een poging gedaan om de zwaan te vangen. Ook dit ging niet makkelijk, maar na drie pogingen was het raak. De zwaan is eindelijk gevangen. De vishaak en alle draad is verwijderd. Na de zwaan goed te hebben gecontroleerd is het dier weer vrijgelaten waarna het met zijn partner wegzwom. Gelukkig maar.

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac