Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Zwaan vast in rattenklem

2016-06-10

Vrijdagochtend stond de telefoon van de meldkamer Dierenambulance Zwolle roodgloeiend. Diverse mensen meldde dat er een zwaan rond zwom met een rattenklem om zijn bek heen.

Onze centralist had al een van de dienstdoende ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de zwaan te gaan helpen. Omdat het al duidelijk was dat één ambulance- chauffeur het niet alleen zou redden om het dier te vangen werd de 2de ambulance- chauffeur opgeroepen.

Bij aankomst van beide Dierenambulances kon de vangactie beginnen. Omdat de zwaan alle ruimte had konden de ambulance- chauffeurs het dier niet vangen. Na verschillende pogingen is besloten om de Brandweer in te schakelen. Na overleg met onze meldkamer en de meldkamer van de brandweer werden er 2 brandweervoertuigen naar de Pottenbakkerstraat gestuurd. Bij aankomst van de brandweer ging de reddingsactie snel. Met 2 duikers beiden bewapend met schepnetten kreeg één van de duikers de zwaan in het net.

Eenmaal op de kant stonden onze ambulance- chauffeurs klaar om de zwaan over te nemen van de brandweer. De rattenklem is verwijderd en na een kleine onderzoekje kon de zwaan weer worden vrijgelaten. De zwaan hield alleen een klein wondje er aan over.


Hieronder 2 filmpjes van de reddingactie

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac