Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Wie herkent mij?

2015-02-11

Op zondag 8 februari tegen het einde van de middag kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een passant die een hond had gevonden op de van Nagellstraat in Zwolle. De melder gaf aan dat hij weinig tijd had om te wachten tot de ambulance ter plaatse was en hij zou de hond bij een hek neer zetten. Gelukkig was er een dierenambulance in de buurt van de van Nagellstraat om de hond op te halen. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur inderdaad een hond aan. De ambulance- chauffeur vond het een beetje vreemd omdat de hond vast gebonden was met zijn eigen riem. De hond had zelfs zijn rode tuigje en bandje om.  De hond was erg bang en had het erg koud. De ambulance- chauffeur heeft de hond gecontroleerd op chip en gelukkig de hond is gechipt. Via de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle liet de ambulance- chauffeur het chipnummer na trekken. Maar helaas het chipnummer stond niet geregistreerd. De ambulance- chauffeur heeft de hond mee genomen en in de warme ambulance gezet. Een bewoner sprak onze ambulance- chauffeur aan die 2 jongens hadden gezien bij de hond die aan het bellen waren. Via de meldkamer heeft de ambulance- chauffeur het telefoonnummer proberen terug te halen om mee duidelijkheid te krijgen wat er nou gebeurt is. De meldkamer kreeg de melder aan de lijn die meteen aan gaf dat hij weinig tijd had en verder niks meer wilt vertellen (dan weten wij eigenlijk al genoeg) en hing meteen weer op. Na een paar kreeg nog een keer te bellen kregen wij zijn voice mail te horen. De hond is overgebracht naar het Zwols dierenasiel om daar te wachten op zijn baas die zich misschien meld wat waarschijnlijk niet het geval is of hij wacht op een nieuw baas je die wel goed voor de hond zorgt.

                                            

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac