Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Waterhoentjes vast in duiker

2017-05-22

Op dinsdag 16 mei kreeg de centralist van de Dierenambulance Zwolle een melding over vastzittende waterhoentjes aan de Landsheerlaan in Zwolle.

Omdat het voor de centralist onduidelijk was is de dienstdoende ambulance- chauffeur ter plekke gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Het bleek dat er 3 jonge waterhoentjes vast zaten in een duiker in de sloot. Samen met de meldster heeft onze ambulance- chauffeur met behulp van het vangnet 2 jonge waterhoentjes eruit kunnen vangen.

Het 3de waterhoentje liet nog even op zich wachten. Omdat het moeilijk te zien was waar het waterhoentje zat en ook op sommige plekken moeilijk te bereiken was met het vangnet heeft onze ambulance- chauffeur contact opgenomen met de ROVA. Omdat het onduidelijk was van wie de duiker was kwam hij uit eindelijk uit bij het waterschap. Iemand van het waterschap zou ter plaatse komen om de duiker dicht te zetten waardoor het 3de waterhoentje makkelijker te vangen was.

Omdat onze ambulance- chauffeur moest wachten op het personeel van het waterschap ging hij nog maar is een poging wagen. En met succes. Het 3de jonge waterhoentje was gevangen. Onze ambulance- chauffeur heeft de 3 jonkies even meegenomen naar onze opvang om bij te laten komen. Na een uurtje bijgekomen zijn de jongen terug gebracht bij de vindplaats. En wie stond daar ze op te wachten? Gelukkig hun ouders. Het hele gezin is weer herenigd.
 

 
 

 
   

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac