Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Twaalf puppy's dood gevonden langs de Meeleweg

2012-03-15

ZWOLLE - Een passant heeft woensdag twaalf puppy's dood aangetroffen langs de Meeleweg. De dieren zijn er waarschijnlijk gedumpt door de eigenaar. Een passant ontdekte de zwart-wit en bruin-wit gevlakte dieren woensdagmiddag en seinde de politie in. De Zwolse dierenambulance heeft de beestjes vervolgens opgehaald.

De puppy's zijn waarschijnlijk uit een rijdend voertuig geslingerd; de beestjes lagen verspreid over een lengte van zo'n honderd meter. Enkele hondjes hingen zelfs in het struikgewas. Mogelijk waren ze al dood toen ze uit het raam gegooid werden. Een aantal van de dieren had gebroken pootjes. Waarschijnlijk gaat het om verschillende nesten, de afmetingen en leeftijden van de dieren lijken te verschillen. Het ras kon donderdagmorgen nog niet met zekerheid vastgesteld worden. Een dierenarts onderzoekt de beestjes om leeftijd en ras vast te stellen; mogelijk gaan ze vervolgens nog Gezondheidsdienst voor Dieren of het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad om de doodsoorzaak te bepalen.

12 overleden pups 
bron: Stentor
foto: S. Wunderink

Als u iets gezien of gehoord heeft dat mogelijk met de dood van de aangetroffen 12 dode pups te maken kan hebben, dan kunt u contact op nemen met de politie via 0900-8844. Ook wil de politie meer weten over mensen die vorige week nog een nest jonge hondjes hadden en die plotseling in de afgelopen dagen niet meer aanwezig waren. U kunt ook anonieme informatie doorgegeven  via Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. De dierenpolitie van het korps Politie IJsselland start een onderzoek naar de herkomst van de hondjes.

http://www.politie.nl/ijsselland/nieuws/12031512dodepuppysgevondeninbosjes.asp
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac