Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Twaalf puppy's dood gevonden langs de Meeleweg

2012-03-15

ZWOLLE - Een passant heeft woensdag twaalf puppy's dood aangetroffen langs de Meeleweg. De dieren zijn er waarschijnlijk gedumpt door de eigenaar. Een passant ontdekte de zwart-wit en bruin-wit gevlakte dieren woensdagmiddag en seinde de politie in. De Zwolse dierenambulance heeft de beestjes vervolgens opgehaald.

De puppy's zijn waarschijnlijk uit een rijdend voertuig geslingerd; de beestjes lagen verspreid over een lengte van zo'n honderd meter. Enkele hondjes hingen zelfs in het struikgewas. Mogelijk waren ze al dood toen ze uit het raam gegooid werden. Een aantal van de dieren had gebroken pootjes. Waarschijnlijk gaat het om verschillende nesten, de afmetingen en leeftijden van de dieren lijken te verschillen. Het ras kon donderdagmorgen nog niet met zekerheid vastgesteld worden. Een dierenarts onderzoekt de beestjes om leeftijd en ras vast te stellen; mogelijk gaan ze vervolgens nog Gezondheidsdienst voor Dieren of het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad om de doodsoorzaak te bepalen.

12 overleden pups 
bron: Stentor
foto: S. Wunderink

Als u iets gezien of gehoord heeft dat mogelijk met de dood van de aangetroffen 12 dode pups te maken kan hebben, dan kunt u contact op nemen met de politie via 0900-8844. Ook wil de politie meer weten over mensen die vorige week nog een nest jonge hondjes hadden en die plotseling in de afgelopen dagen niet meer aanwezig waren. U kunt ook anonieme informatie doorgegeven  via Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. De dierenpolitie van het korps Politie IJsselland start een onderzoek naar de herkomst van de hondjes.

http://www.politie.nl/ijsselland/nieuws/12031512dodepuppysgevondeninbosjes.asp
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac