Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Slang onder het bed

2014-09-18

Donderdagavond kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Koningin Wilhelminastraat in de wijk Veerallee dat zij een slang onder het bed had liggen. Mede bewoners belde de Dierenambulance Zwolle op om te vragen of wij de slang op konden halen. De dienstdoende vrijwilligers zijn naar de wijk toe gereden om de slang op te halen. Bij aankomst bleek dat de slang bruin van kleur was en onder het bed van een huisgenoot zat.  Samen met andere bewoners hebben de medewerkers van de Dierenambulance voorzichtig het bed omhoog getrokken. Het bleek dat de slang niet meer op de plek zat waar hij voor het laatst gezien was. Dus zat er maar 1 manier nog op de hele kamer doorzoeken in hoop dat we de slang vinden. Alle hoeken en gaten en kasten werden gecontroleerd  maar te vergeefs. Na een uur zoeken met bewoners en medewerkers van de Dierenambulance Zwolle hebben we de slang niet aangetroffen. Wel ontdekte een vrijwilliger dat er een gat zat bij de kachel. Hoofdwaarschijnlijk is de slang daar door heen gekropen en weg kunnen komen. Voor de zekerheid hebben de vrijwilligers ook nog gezocht in de kamer daaronder maar helaas niks aangetroffen. De medewerkers hebben de bewoners geadviseerd om als ze de slang nog tegen komen een emmer erover heen te zetten zodat de slang niet meer weg zou kunnen komen.                                                                                  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac