Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Rechter bestraft beestenbende in woonwagen

2012-04-12

ZWOLLE - Dat de 54-jarige H.H.E. uit Zwolle met zijn zestien honden, een poolvos, een kwartet aan fretten, drie nertsen en een papegaai, een dierenvriend is staat buiten kijf.

De verzorging van de dieren groeide hem echter boven het hoofd, zo bleek dinsdag bij de economische politierechter in Zwolle. De woonwagen van E. werd letterlijk een beestenbende.

Midden september vorig jaar stond de politie bij hem op de stoep nadat meldingen waren binnengekomen dat hij illegaal een poolvos hield. Omdat H. niet kon aantonen dat de vos op de juiste manier was ingevoerd of uit kweek afkomstig was, werd het dier in beslag genomen. De vos bleek echter in zo'n slechte conditie te verkeren, dat de politie vier dagen later weer bij H. op de stoep stond om onderzoek te doen naar de toestand van de overige dieren.

In de woonwagen had een sterke penetrante geur gehangen, zo noteerde ze in haar proces verbaal. Meerdere ruimtes waren vervuild met urine en ontlasting. De honden zaten onder de vlooien. De papegaai had op een stok in de kooi gezeten, boven een toren van mest. Zijn water was vervuild en het dier zelf was te mager en had een te lange snavel en nagels. De hokken van de fretten zagen er niet veel beter uit. Het voer had bovenop de uitwerpselen gelegen. De fretten zelf hadden aangevreten staarten. De kooi van de drie nertsen was zo vervuild dat er levende maden in zaten.

E. vertelde dinsdag dat hij al ruim dertig jaar een soort kluizenaarsbestaan leidt samen met zijn dieren.,,Ik krijg geen bezoek. Ik leef 's nachts 's'', vertelde hij.,,Ik leef niet in de stront, maar ik ben niet zo steriel als een ander. Mensen worden ziek omdat ze te schoon zijn'', zo stelde hij. De ontlasting in zijn woonwagen zou hij altijd hebben weggehaald met stoffer en blik. De vlooien probeerde hij uit te bannen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen.,,Er is bij mij al een keer een puppy doodgegaan door een vlooienbehandeling. Ik ben dan ook van mening dat ik beter voor mijn honden zorg dan iemand anders. Ik leef voor mijn honden.''

De officier van justitie noemde de aangetroffen situatie echter onacceptabel. Gezien het aantal dieren neigde hij naar een hogere straf. Echter, wilde hij ook rekening houden met het nog blanco strafblad van de verdachte. Hij eiste een boete van 100 euro en een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur. De rechter legde deze straf conform op.

bron: Stentor, woensdag 11 april 2012

foto: Stichting Dierenambulance Zwolle

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac