Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Opnieuw ree te water

2016-04-02

Zaterdag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een buurtbewoonster van de Schansstraat dat zij een ree zag zwemmen in het zwarte water bij stadshagen. Volgens de meldster was het dier al behoorlijk verzwakt. Onze centralist heeft een ambulance- chauffeur naar de Schansstraat gestuurd. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur de ree aan in het water. Omdat onze ambulance- chauffeur er niet bij kon komen is via de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle de brandweer opgeroepen. Nadat de brandweer ter plaatste was gekomen kon de reddingsactie beginnen. Met een boot ging 2 brandweerliederen het water op om de ree uit het water te halen. Eenmaal op de kant had de ree een klein wondje op zijn kop. De ree is in doeken gewikkeld en in de Dierenambulance gelegd. Omdat een Dierenambulance geen reeën mogen vervoeren is er door onze centralist contact gezocht met de meldkamer van de Politie om te vragen of er een Buitengewoon Opsporingsambtenaar langs kon komen. Na een tijdje wachten samen met de brandweer heeft de brandweer zelf besloten om de ree mee te nemen naar het westerveldse bos om het dier daar in de natuur weer vrij te laten.

Foto`s zijn genomen door dhr. H. Janssen

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac