Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Opnieuw een duif in de grill

2016-05-28

Zaterdag vroeg in de ochtend heeft de Dierenambulance Zwolle een houtduif bevrijdt uit een grill van een auto.

De bestuurder was onderweg naar zijn werk toen plotseling een houtduif voor zijn auto kwam. De bestuurder hoorde een dove knal en dacht gelijk dat hij de houtduif geraakt had.

Bij aankomst op zijn eindbestemming ging de bestuurder een kijkje nemen. Een houtduif was door zijn grill gegaan en zat achter tegen de radiator aan. De bestuurder heeft eerst zelf geprobeerd om de houtduif eruit te halen maar te vergeefs. Hij besloot om contact op te nemen met de Dierenambulance Zwolle. Onze ambulance- chauffeur is door de centralist op pad gestuurd om te helpen.

Bij aankomst heeft onze ambulance- chauffeur geprobeerd om het dier voorzichtig achter de grill vandaan te halen. Helaas lukte dat niet. De enigste manier was om de bumper of de grill van de auto los te halen. Met behulp van een collega van zijn werk werd het voorste gedeelte verwijderd zodat onze ambulance- chauffeur de duif kon pakken.

Eenmaal bevrijdt had de duif helaas zijn linkervleugel gebroken. De duif is over gebracht naar de dienstdoende dierenkliniek.

                                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac