Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Na 2,5 jaar weer herenigt

2014-10-12

Ruim 2,5 jaar geleden zijn Juul en Floyd verdwenen uit Heerde. Twee jonge katten van 1,5 jaar oud verdwijnen samen op hetzelfde moment. Juul een kruising Blauwe Rus en Floyd een kruising langharig poezebeest, rood met witte vlekken....of wit met rode vlekken.Wat er gebeurt is die dag zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat Juul na een half jaar terug gevonden wordt in Zwolle, via zijn chip!De eigenaren zijn altijd blijven geloven in de terugkeer van beide katten. Bij de centrale komt een telefoontje binnen over een kat met een gebroken achterpoot. De betreffende kat is een aanlopertje en wordt al ruim 2 jaar verzorgd door een oudere man. In een reismandje zit de gewonde kat. We kijken of de gewonde kat een chip heeft, en gelukkig heeft deze prachtige langharige kat een chip!De langharige kat blijkt al ruim 2 jaar in de bosjes bij het bejaardentehuis te wonen. De oude man was verteld, door medebewoners, dat deze kat een achterblijvertje was van een vorige bewoner. Hij is een echte jager en komt 's avonds een bakje eten leeg maken. Hij ziet er goed uit. De halflange vacht is schoon en glad, alsof hij dagelijks wordt geborsteld. De vriendelijke amberkleurige ogen kijken verbaasd doch vriendelijk vanuit het reismandje ons aan.Hij is een wilde weet de man ons te vertellen en hij durft nu ook echt niet in het mandje om te laten zien wat er aan de hand is. Gelukkig is de kat zelf in het mandje gekropen nadat hij met een slepende poot onder bed verdwenen was. Het mandje was een goed holletje voor hem, gelukkig dan maar. Blijkbaar voelde het huis van de man toch als een thuis voor hem.De chip blijkt gekoppeld aan een adres in Heerde zo'n 20 km verderop. Gelukkig zijn de eigenaren telefonisch te bereiken en daar wordt het verhaal verteld van zijn vermissing 2,5 jaar geleden.Het hele gezin, 4 man sterk, komt de kat ophalen bij de eerstelijns opvang van de Dierenambulance Zwolle. Afgesproken is dat ze met de kat naar hun eigen dierenarts gaan in Heerde. Bij het overzetten in hun eigen reismandje zien we dat de achterpoot er achteraan sleept. Waarschijnlijk is het onderste gedeelte van de poot gebroken.Het was een gemengd weerzien, boos omdat nu pas zijn zwerversbestaan bekend wordt. Waarom is hij nooit eerder als zwerver aangemeld? En in hoeverre is hij verwilderd, kan hij nog wennen thuis? En natuurlijk de blijdschap omdat hun gevoel klopte, Juul en Floyd zijn beide terug!Het is natuurlijk frustrerend dat je nooit te weten zal komen wat Floyd en Juul overkomen is.En voor ons zijn dit de mooiste momenten. Het herenigen van baas en dier. En als het dan na zoveel jaren gebeurt is dat wel heel speciaal! Nu maar duimen voor Floyd dat zijn poot te repareren valt.

Maar door dit avontuur van Juul en Floyd is het belang van chippen wel weer duidelijk!

                                                                                                                                                                                                                                               

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac