Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Moederzwaan en haar 3 jongen in de problemen

2016-05-28

Vrijdagavond kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijgangster dat zij een moederzwaan zag met 3 jongen die in de problemen zaten.

Het probleem was dat de moederzwaan aan de andere kant zat van een soort van duiker. Omdat de ene kant hoger was dan de andere kant konden de 3 jongen zwaantjes niet meer naar hun moeder toe. Onze ambulance- chauffeur is door onze centralist op pad gestuurd om de familie te helpen.

Bij aankomst zagen de jonge zwaantjes geen mogelijkheid om naar hun moeder te komen. Met behulp van een schepnet heeft onze ambulance- chauffeur de jonge zwaantjes weer bij hun moeder geplaatst. Om te ver komen dat het nogmaals gebeurt is onze ambulance- chauffeur en de meldster naar een dichtstbijzijnde boerderij gereden om een plank te vragen. Gelukkig hadden de bewoners een plank die onze chauffeur mocht gebruiken.

Eenmaal weer terug bij de zwanen heeft onze ambulance- chauffeur de plank in het water geplaatst zodat die dieren van het laagste gedeelte naar het hoogste gedeelte kunnen samen met hun moeder.

De foto`s zijn gemaakt door mevr. W. Bourgonje-Haverink. Bedankt!!

                                          

                                          

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac