Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Man aangehouden voor mishandeling van eigen hond op straat

2015-01-12

In Zwolle is zaterdag op zondagnacht een man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij zijn hond heeft mishandeld op straat. Getuigen hadden gezien dat de man in de wijk Berkum bij een bushalte zijn hond mishandelde. Mensen die dat zagen hebben hiervoor de politie ingeschakeld. De politie is ter plaatse gegaan en trof helaas niemand meer bij de bushalte in Berkum aan. Een eenheid van de politie is richting het station van Zwolle gereden want waarschijnlijk heeft de man de bus gepakt richting station. Inderdaad daar werd de man aangetroffen op het station van Zwolle. Volgens de chauffeur van de lijn uit Berkum was de man agressief tegen zijn hond. Agenten hebben de man gevolgd naar zijn bestemming. Zij kwamen aan in de wijk Aa- landen. de politie besloot om de man aan te spreken op zijn gedrag en over de mishandeling. agenten hebben de man aangehouden en de hond is mee genomen door een van de politie agenten. Via de meldkamer van de politie werd de Dierenambulance Zwolle ingeschakeld om het huisdier te vervoeren naar een dierenkliniek voor controle aan eventueel verwondingen of letsel.

   

                                       
 

 

 

 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac