Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Machinist redt jonge zwaan van het spoor

2016-09-28

Woensdagochtend 28 september heeft een machinist van de NS een jonge zwaan van de Hanzeboog gered. Het dier heeft waarschijnlijk een verkeerde inschatting gemaakt en is tegen de bovengeleiders aan gevlogen. Omstanders hebben contact gezocht met onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle.

De dienstdoende ambulancechauffeur is naar de Hanzeboog gestuurd om het dier van het spoor te verwijderen. Bij aankomst trof onze ambulancechauffeur het dier aan de zijkant van het spoor. Er is toen contact opgenomen met de meldkamer van de Politie Oost- Nederland om een last op het traject te zetten. Ook zal er een monteur van Prorail erbij komen om samen met onze ambulancechauffeur het spoor op te gaan. Tijdens het wachten bleef het dier gelukkig wel aan de zijkant heen en weer lopen terwijl de treinen langzaam (met last) langs hem heen reden.

Op een gegeven moment kwam er een trein vanaf station Zwolle aan. De machinist stopte zijn trein en stapte uit en vroeg aan onze ambulancechauffeur wat hij kon doen. Omdat onze ambulancechauffeur niet op het spoor kon komen en ook niet op het spoor mag zonder begeleiding is er vanaf de kant advies gegeven wat de machinist kon doen. De machinist kon gelukkig met behulp van onze ambulancechauffeur het dier vangen en vrij laten.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac