Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Laat uw hond niet in de auto

2015-07-01

Met het warme weer in aantocht waarschuwt de politie en de Dierenambulance hondenbezitters hun viervoeter niet in de auto achter te laten. Honden raken snel oververhit, waardoor de overlijdenskans groot is. De komende dagen loopt de temperatuur naar verwachting op tot ver boven de 20 graden. Als het buiten 24 graden is, is het in een auto na een half uur al 43 graden. „Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42 graden is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden”.
Vorig jaar zomer kwamen er bij de Dierenambulance en politie diverse meldingen binnen van honden die achtergelaten waren in auto's. Als een hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig. Ook als de auto's in de schaduw staan, kan een hond ernstig in de problemen komen.
Het achterlaten van een hond in een snikhete auto is ook strafbaar. „Iedereen is verplicht om hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen. Of dat nou gaat om een aangereden eend of een hond in een te warme auto: degene die niets doet maakt zich zelf schuldig aan een overtreding.” Ziet uw een achter gelaten hond in de auto zitten in Zwolle bel dan zo snel mogelijk de politie op 0900-8844 en de Dierenambulance Zwolle op 06-251 20 505.

                                           

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac