Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Koolmeesje klem in buis

2016-06-02

Donderdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een aparte melding binnen van een mevrouw. De meldster meldde dat zij een vogeltje zag zitten in een stalen buis van een hek. Ze had zelf al geprobeerd om het vogeltje te bevrijden maar dat lukte niet. Onze centralist heeft een ambulance- chauffeur naar locatie gestuurd.

Bij aankomst stond de meldster onze ambulance- chauffeur al op te wachten. Zij wees onze ambulance- chauffeur waar het dier zat. Inderdaad halverwege in de buis van een hek. Met een stokje had de meldster al geprobeerd maar dat lukte niet. Met de hand ging ook niet omdat de buis te klein was. Onze ambulance- chauffeur heeft daarom besloten om de paal uit te graven. Maar dat ging ook niet. De buis was bevestigd aan een beton blok die diep onder de grond zat.

Gelukkig kwam de beheerders van het recreatiegebied langs rijden. Samen met de meldster is er gevraagd of hun iets konden betekenen. Gelukkig konden hun dat en hebben hun de buis afgezaagd. Zo kon het jonge koolmeesje bevrijd worden uit zijn positie. Nadat het dier was vrijgelaten bleek dat er een nestje in de stalen buis zat. Het nestje is intact gebleven en vlakbij de vindplaats in de naast gelegen boom geplaatst. Gelukkig zaten de ouders in de boom er naast en kunnen zij hun nest verder laten uit broeden. Het jonge koolmeesje is weggevlogen.
 
   
   
  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac