Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Kat te water tijdens intocht Sinterklaas Zwolle

2015-11-14

--UPDATE--
Eigenaar heeft zich maandagavond gemeld bij ons.

Zaterdagmiddag kreeg onze centraliste op de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een bewoner aan de Friesewal dat hij een kat uit de gracht had gered. De kat was volgens de melder er slecht aan toe. Onze centraliste heeft een ambulance- chauffeur op pad gestuurd om de kat op te halen.

Om bij de Friesewal (centrum) te komen was het nog een hele klus. Tijdens de sinterklaasoptocht is meer dan de helft van het centrum van Zwolle afgesloten voor het verkeer. Ook onze Dierenambulance moest omrijden wat helaas veel tijd kost. Eenmaal aangekomen op de Friesewal trof onze ambulance- chauffeur een versufde en magere kat aan. De melder had de kat in een aantal handdoeken gewikkeld en bij de kachel gelegd in zijn woning. Onze ambulance- chauffeur heeft de kat over gepakt en warm in de Dierenambulance gelegd.

Met overleg samen met de centraliste en het Dierenasiel is de kat voor controle overgebracht naar de dienstdoende dierenkliniek in Zwolle. Het ging om een oude kat waarvan het linkeroog miste. De kat is naar gekeken door de dierenarts en vervolgens warm weggelegd in de opname met infuus.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac