Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Jonge zwaan aangezien voor inbreker

2014-10-06

Zondag op maandagnacht kreeg de meldkamer van de Politie een melding van mogelijk een inbraak in een woning aan de Rhemenshuizenstraat in de wijk Stadshagen. Volgens de melder was er een enorme klap te horen.  Een eenheid van de Politie is ter plaatse gegaan om een kijkje te nemen.  Bij aankomst trof de agent niks aan en de bewoners van het huis sliepen ook rustig door. Bij vertrek hoorde de agent gesis achter hem. Met een zaklamp keek de agent nog eens goed. Er bleek een jonge zwaan op de garagedak terecht was gekomen. De agent schakelde via de meldkamer van de politie de Dierenambulance Zwolle in. De meldkamer van dierenambulance stuurde een chauffeur  op pad om de zwaan van de garagedak te halen. Bij aankomst van de Dierenambulance-medewerker vertelde de buren dat de zwaan door of tegen het dak is aangevlogen en naar beneden is gevallen op de garagedak. Helaas kon de Dierenambulance-medewerker niet op het dak komen om de zwaan eraf te halen. Dus schakelde hij via zijn meldkamer de brandweer van  Zwolle in voor assistentie. Rond een uur of 5 stonden er 2 grote brandweerauto en een dierenambulance met grote zoeklichten op de woning met draaiende motoren in de Rhemenshuizenstraat. Maar de bewoners werden er niet wakker van. 2 Brandweermannen zijn het dak opgegaan en hebben de jonge zwaan eraf gehaald. Eenmaal op de grond bleek dat de jonge zwaan enorm bloedde. De chauffeur van de dierenambulance heeft de zwaan overgebracht naar een dierenkliniek voor behandeling.

                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac