Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Jonge zwaan aangezien voor inbreker

2014-10-06

Zondag op maandagnacht kreeg de meldkamer van de Politie een melding van mogelijk een inbraak in een woning aan de Rhemenshuizenstraat in de wijk Stadshagen. Volgens de melder was er een enorme klap te horen.  Een eenheid van de Politie is ter plaatse gegaan om een kijkje te nemen.  Bij aankomst trof de agent niks aan en de bewoners van het huis sliepen ook rustig door. Bij vertrek hoorde de agent gesis achter hem. Met een zaklamp keek de agent nog eens goed. Er bleek een jonge zwaan op de garagedak terecht was gekomen. De agent schakelde via de meldkamer van de politie de Dierenambulance Zwolle in. De meldkamer van dierenambulance stuurde een chauffeur  op pad om de zwaan van de garagedak te halen. Bij aankomst van de Dierenambulance-medewerker vertelde de buren dat de zwaan door of tegen het dak is aangevlogen en naar beneden is gevallen op de garagedak. Helaas kon de Dierenambulance-medewerker niet op het dak komen om de zwaan eraf te halen. Dus schakelde hij via zijn meldkamer de brandweer van  Zwolle in voor assistentie. Rond een uur of 5 stonden er 2 grote brandweerauto en een dierenambulance met grote zoeklichten op de woning met draaiende motoren in de Rhemenshuizenstraat. Maar de bewoners werden er niet wakker van. 2 Brandweermannen zijn het dak opgegaan en hebben de jonge zwaan eraf gehaald. Eenmaal op de grond bleek dat de jonge zwaan enorm bloedde. De chauffeur van de dierenambulance heeft de zwaan overgebracht naar een dierenkliniek voor behandeling.

                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac