Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Honden uit warme auto gehaald

2016-04-10

Zondagavond is de Dierenambulance Zwolle uitgereden voor een melding dat er 2 honden in een warme auto zaten bij de IJsselhallen in Zwolle. Bij aankomst van onze Dierenambulance was de politie al ter plaatse. Samen met de politie is gekeken hoe de condities waren van de 2 honden. Het ging om 2 oudere honden waarvan 1 hond staar op de ogen had. De andere hond was erg actief in de auto. Volgens de meldster zaten de honden als zeker anderhalf uur in de auto. De eigenaar van de auto en van de honden had het voorste raam op een kiertje staan. Dit heeft geen nut als de zon volop de auto schijnt. De agente heeft via de meldkamer van de politie het kenteken nagetrokken. Het blijkt dat dit niet de eerste keer is dat de eigenaar zijn honden in de auto achter liet. In de IJsselhallen was op dat moment een evenement gaande. De politie is op onderzoek uit gegaan en onze ambulance- chauffeur is samen met de meldster bij de auto gebleven. De agente had al snel iemand gevonden die bij de IJsselhallen werkte. Via medewerkers van IJsselhallen is de eigenaar op de hoogte gesteld. De eigenaar beweerde dat hij net een paar minuten geleden de auto had geparkeerd op het terrein. Omdat de meldster er ook nog bij stond klopte dat verhaal niet van de eigenaar. De politie heeft de eigenaar van de honden proces verbaal aangezegd en met het verzoek om de honden uit de auto te halen. De eigenaar was er niet mee eens dat hij een proces verbaal kreeg en heeft het verzoek om de honden uit de auto te halen opgevolgd. De politie en onze Dierenambulance zijn hun weg weer gaan vervolgen.

                                  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac