Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Honden uit warme auto gehaald

2016-04-10

Zondagavond is de Dierenambulance Zwolle uitgereden voor een melding dat er 2 honden in een warme auto zaten bij de IJsselhallen in Zwolle. Bij aankomst van onze Dierenambulance was de politie al ter plaatse. Samen met de politie is gekeken hoe de condities waren van de 2 honden. Het ging om 2 oudere honden waarvan 1 hond staar op de ogen had. De andere hond was erg actief in de auto. Volgens de meldster zaten de honden als zeker anderhalf uur in de auto. De eigenaar van de auto en van de honden had het voorste raam op een kiertje staan. Dit heeft geen nut als de zon volop de auto schijnt. De agente heeft via de meldkamer van de politie het kenteken nagetrokken. Het blijkt dat dit niet de eerste keer is dat de eigenaar zijn honden in de auto achter liet. In de IJsselhallen was op dat moment een evenement gaande. De politie is op onderzoek uit gegaan en onze ambulance- chauffeur is samen met de meldster bij de auto gebleven. De agente had al snel iemand gevonden die bij de IJsselhallen werkte. Via medewerkers van IJsselhallen is de eigenaar op de hoogte gesteld. De eigenaar beweerde dat hij net een paar minuten geleden de auto had geparkeerd op het terrein. Omdat de meldster er ook nog bij stond klopte dat verhaal niet van de eigenaar. De politie heeft de eigenaar van de honden proces verbaal aangezegd en met het verzoek om de honden uit de auto te halen. De eigenaar was er niet mee eens dat hij een proces verbaal kreeg en heeft het verzoek om de honden uit de auto te halen opgevolgd. De politie en onze Dierenambulance zijn hun weg weer gaan vervolgen.

                                  

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac