Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Hond zorgt voor chaos op de A28

2017-01-02

Zondagmiddag kreeg onze meldkamer een melding van de politie over een aangereden hond op de A28. Volgens de politie zat de hond vast onder een auto. De brandweer was ook opgeroepen om de hond te bevrijden onder de auto. De politie verzocht ons naar de A28 te gaan om te assisteren.

Onze centralist heeft de dienstdoende ambulancechauffeur meteen op pad gestuurd. Bij aankomst van onze ambulancechauffeur was er een chaos ontstaan op de snelweg. Alle rijbanen vanaf Wezep naar Zwolle waren afgesloten voor het verkeer door Rijkswaterstaat.

Omdat er op de aangewezen plek niemand aanwezig was. Is er door onze centralist contact opgenomen met de politie. De politie gaf aan dat de melder en de politie bij afrit centrum zouden staan. Onze ambulancechauffeur is gekeerd bij afrit Zwolle- Noord en richting centrum gereden. Eenmaal daar aangekomen werd ook niemand aangetroffen. Ook de brandweer wist niet waar de melder en de politie waren. Er is vervolgens opnieuw contact gezocht met de politie. De hond bleek inmiddels door agenten mee te zijn genomen naar het bureau aan de Koggelaan.

Dus onze ambulancechauffeur is naar het bureau gereden. Bij aankomst op het bureau trof onze ambulancechauffeur een klein zwart/wit angstig hondje aan. Het hondje bleek gelukkig niet gewond te zijn geraakt door de aanrijding. Het hondje is gecontroleerd op chip en gelukkig was hij/zij gechipt. Door onze ambulancechauffeur is er contact gezocht met onze centralist om het chipnummer op te vragen. Helaas was het chipnummer niet geregistreerd en moest het hondje overgebracht worden naar het asiel.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac