Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Hond zorgt voor chaos op de A28

2017-01-02

Zondagmiddag kreeg onze meldkamer een melding van de politie over een aangereden hond op de A28. Volgens de politie zat de hond vast onder een auto. De brandweer was ook opgeroepen om de hond te bevrijden onder de auto. De politie verzocht ons naar de A28 te gaan om te assisteren.

Onze centralist heeft de dienstdoende ambulancechauffeur meteen op pad gestuurd. Bij aankomst van onze ambulancechauffeur was er een chaos ontstaan op de snelweg. Alle rijbanen vanaf Wezep naar Zwolle waren afgesloten voor het verkeer door Rijkswaterstaat.

Omdat er op de aangewezen plek niemand aanwezig was. Is er door onze centralist contact opgenomen met de politie. De politie gaf aan dat de melder en de politie bij afrit centrum zouden staan. Onze ambulancechauffeur is gekeerd bij afrit Zwolle- Noord en richting centrum gereden. Eenmaal daar aangekomen werd ook niemand aangetroffen. Ook de brandweer wist niet waar de melder en de politie waren. Er is vervolgens opnieuw contact gezocht met de politie. De hond bleek inmiddels door agenten mee te zijn genomen naar het bureau aan de Koggelaan.

Dus onze ambulancechauffeur is naar het bureau gereden. Bij aankomst op het bureau trof onze ambulancechauffeur een klein zwart/wit angstig hondje aan. Het hondje bleek gelukkig niet gewond te zijn geraakt door de aanrijding. Het hondje is gecontroleerd op chip en gelukkig was hij/zij gechipt. Door onze ambulancechauffeur is er contact gezocht met onze centralist om het chipnummer op te vragen. Helaas was het chipnummer niet geregistreerd en moest het hondje overgebracht worden naar het asiel.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac