Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Hond verdronken in Wijde AA

2017-07-09

Vanmiddag kreeg onze meldkamer een melding van een hond die dreigde te verdrinken in de Wijde AA in Zwolle. Onze centralist heeft onze dienstdoende ambulance- chauffeur meteen op pad gestuurd.

Terwijl onze andere centralist de melder (eigenaar) aan de lijn had kreeg zij te horen dat de hond niet meer zichtbaar en vermoedelijk al verdronken was.

Paar minuten later was onze ambulance- chauffeur ter plaatse. De eigenaar stond op de brug waar zijn hond voor het laatst was gezien. Hij gaf aan dat hij in een keer zonk en niet meer boven kwam toen hij onze meldkamer aan de lijn had. Een vrouw is nog het water ingesprongen maar het mocht niet baten. Zij kon het dier niet meer vinden. Met behulp van het schepnet is gekeken of onze ambulance- chauffeur het overleden dier nog boven water kreeg. Maar te vergeefs.

De eigenaar kon zelf niet het water in springen omdat hij zijn dochtertje achter op zijn rug had zitten in een buidel.

Onze ambulance- chauffeur heeft onze centralist gebeld om te vragen of de brandweer nog iets kon betekenen om het stoffelijk overschot eruit te halen. De brandweer werd gealarmeerd en kwam ter plaatse met duikers.

Al snel werd het stoffelijk overschot gevonden door de duiker van de brandweer.

Het overleden dier is meegenomen door onze Dierenambulance.

Foto`s zijn gemaakt door: http://www.pp-fotografie.nl/

 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac