Nieuws

Jacky uit brandende woning gehaald

  • Tijdens de brand die op zondag 17 september woede aan de Hogenkampsweg in Zwolle is ook een hondje uit het brandende appartement gehaald. Onze Dierenambulance werd opgeroepen door de Veiligheidsregio IJsselland om het dier op te halen.
  • Lees verder»

Hond verdronken in Wijde AA

  • Vanmiddag kreeg onze meldkamer een melding van een hond die dreigde te verdrinken in de Wijde AA in Zwolle. Onze centralist heeft onze dienstdoende ambulance- chauffeur meteen op pad gestuurd.
  • Lees verder»

Is het echt? Waar komt die vandaan? Dat waren de eerste woorden van onze centralist

  • Maandagavond kreeg onze centralist een wel hele aparte melding. Een buurtbewoner aan de Holthagen in Zwolle had een wasbeer achterin zijn tuin zitten die gewond zou zijn.
  • Lees verder»

Hond verdronken in Wijde AA

2017-07-09

Vanmiddag kreeg onze meldkamer een melding van een hond die dreigde te verdrinken in de Wijde AA in Zwolle. Onze centralist heeft onze dienstdoende ambulance- chauffeur meteen op pad gestuurd.

Terwijl onze andere centralist de melder (eigenaar) aan de lijn had kreeg zij te horen dat de hond niet meer zichtbaar en vermoedelijk al verdronken was.

Paar minuten later was onze ambulance- chauffeur ter plaatse. De eigenaar stond op de brug waar zijn hond voor het laatst was gezien. Hij gaf aan dat hij in een keer zonk en niet meer boven kwam toen hij onze meldkamer aan de lijn had. Een vrouw is nog het water ingesprongen maar het mocht niet baten. Zij kon het dier niet meer vinden. Met behulp van het schepnet is gekeken of onze ambulance- chauffeur het overleden dier nog boven water kreeg. Maar te vergeefs.

De eigenaar kon zelf niet het water in springen omdat hij zijn dochtertje achter op zijn rug had zitten in een buidel.

Onze ambulance- chauffeur heeft onze centralist gebeld om te vragen of de brandweer nog iets kon betekenen om het stoffelijk overschot eruit te halen. De brandweer werd gealarmeerd en kwam ter plaatse met duikers.

Al snel werd het stoffelijk overschot gevonden door de duiker van de brandweer.

Het overleden dier is meegenomen door onze Dierenambulance.

Foto`s zijn gemaakt door: http://www.pp-fotografie.nl/

 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac