Nieuws

4 juli Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

  • Op de Dierenwelzijnsmarkt is van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo is er een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. Ook de Dierenambulance Zwolle is aanwezig met een ambulance om daar een kijkje in te nemen.
  • Lees verder»

Overleden zwaan vast met tyrap aan moederzwaan

  • Woensdagavond werd onze Dierenambulance opgeroepen voor twee zwanen die vast aan elkaar aan de Blankenastraat in Zwolle (Stadshagen). Een overleden jonge zwaan zat vast aan de moederzwaan. Hoe de overleden zwaan vast zat was vanaf de kant niet te zien voor de melder en onze ambulancechauffeur.
  • Lees verder»

Mogelijk kat vast tussen beplating Provinciehuis

  • Maandagavond rond 22:40 uur kreeg onze centralist een melding van wandelaars dat er mogelijk een kat vast zou zitten op het dak van het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle.
  • Lees verder»

Hond verdronken in Wijde AA

2017-07-09

Vanmiddag kreeg onze meldkamer een melding van een hond die dreigde te verdrinken in de Wijde AA in Zwolle. Onze centralist heeft onze dienstdoende ambulance- chauffeur meteen op pad gestuurd.

Terwijl onze andere centralist de melder (eigenaar) aan de lijn had kreeg zij te horen dat de hond niet meer zichtbaar en vermoedelijk al verdronken was.

Paar minuten later was onze ambulance- chauffeur ter plaatse. De eigenaar stond op de brug waar zijn hond voor het laatst was gezien. Hij gaf aan dat hij in een keer zonk en niet meer boven kwam toen hij onze meldkamer aan de lijn had. Een vrouw is nog het water ingesprongen maar het mocht niet baten. Zij kon het dier niet meer vinden. Met behulp van het schepnet is gekeken of onze ambulance- chauffeur het overleden dier nog boven water kreeg. Maar te vergeefs.

De eigenaar kon zelf niet het water in springen omdat hij zijn dochtertje achter op zijn rug had zitten in een buidel.

Onze ambulance- chauffeur heeft onze centralist gebeld om te vragen of de brandweer nog iets kon betekenen om het stoffelijk overschot eruit te halen. De brandweer werd gealarmeerd en kwam ter plaatse met duikers.

Al snel werd het stoffelijk overschot gevonden door de duiker van de brandweer.

Het overleden dier is meegenomen door onze Dierenambulance.

Foto`s zijn gemaakt door: http://www.pp-fotografie.nl/

 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac