Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Hond bijt meerkoeten dood

2010-01-06

Op de Maatgravendijk (Berkum) heeft een hond een aantal meerkoeten doodgebeten.

Op de betreffende middag liet de eigenaresse van de hond haar hond loslopen (waar een aanlijnplicht geldt) en fietste verder, zonder in de gaten te hebben waar haar hond bleef. Op dat moment lagen in het weiland een groep meerkoeten,die werden opgeschikt door haar hond. 

De hond heeft in korte tijd in totaal 8 meerkoeten doodgebeten. Een burger die op dat moment ter plaatse was, is het weiland ingerend om de hond tegen te houden. De hond bleef namelijk maar doorgaan met het doden van de meerkoeten. De hond is vervolgens weggerend naar zijn baas, die vertelde dat haar hond dit nooit eerder heeft gedaan.

Gelukkig heeft de voorbijgangster kunnen voorkomen dat nog meer meerkoeten werden doodgebeten. De meerkoeten zijn behoorlijk toegetakeld, de vleugels lagen er af en overal lagen veren. Het was een naar gezicht. De dode meerkoeten zijn meegenomen door de vrijwilligers van de Dierenambulance Zwolle.

 

Meerkoet dood gebeten door hond
U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen, hoe de andere meerkoeten er uit zullen zien.
Daarom plaatsen wij de schokkende foto’s niet.


 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac