Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Hond aangereden door intercity

2014-10-22

Woensdagavond rond de klok van 12 uur kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van de meldkamer Brandweer of er met spoed een Dierenambulance ter plaatse kon komen aan de Koedijk overgang Nieuwendijk voor een aangereden hond. Volgens de meldkamer is de hond aangereden door een intercity. Eén van de dienstdoende chauffeur is in de ambulance gestapt en richting de spoorweg overgang aan  Koedijk gereden daar zou de Brandweer staat om de chauffeur van de Dierenambulance verder te begeleiden naar het treinstel. Bij aankomst gaf de Brandweer aan dat de hond al was overleden. Samen met de Brandweer is de chauffeur van de Dierenambulance richting het treinstel gereden. Het was nog niet zo makkelijk om bij het treinstel te komen in het donker en verder zonder straat verlichting. Na een aantal wegen in te zijn geslagen is de chauffeur van de Dierenambulance samen met de Brandweer op hun bestemming aan gekomen. Op het moment van de aanrijding was er nog geen eigenaar bekend. Samen met een aantal Brandweermannen heeft de ambulance chauffeur de hond op de brancard gelegd en in de dierenambulance gezet zodat het treinverkeer en het treinstel verder zijn weg kon vervolgen. De overleden hond is overgebracht naar de Dierenambulance post.

UPDATE:

De eigenaar heeft zich ’s morgens gemeld.

 

                                              

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac