Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Hond aangereden

2014-09-25

Donderdagavond kreeg we een melding van de meldkamer Politie dat er een hond aangereden zou zijn op de Goertjesweg met de kruising Marsweg. De melder kon de hond niet benaderen en was langs de grote weg (Marsweg) gaan liggen. De vraag van de politie was om ter plaatse te gaan voordat de hond de weg op zou rennen en voor gevaarlijke situatie kon gaan zorgen. Zelf had de meldkamer van de Politie geen auto vrij om de Dierenambulance te helpen. De meldkamer van de Dierenambulance stuurde daarom voor de zekerheid 2 dichtstbijzijnde dierenambulances naar de Goertjesweg/ Marsweg omdat de kans groot was dat de hond de drukke weg zou oversteken. Na enkele minuten was de eerste Dierenambulance ter plaatse en volgens de andere Dierenambulance. Samen hebben de collega’s met zoeklichten langs de weg gereden om te kijken waar de hond precies zat. De chauffeurs troffen niks langs de weg aan. Vervolgens is er een collega uitgestapt om de bosjes te doorzoeken maar dat leverde niks op. De andere collega’s is in de wijk in gereden die naast de Marsweg ligt maar helaas ook hij trof niks aan. Na enkele uren zoeken hield de zoekactie helaas op. Beide Dierenambulances zijn verder gegaan met hun werkzaamheden.

UPDATE:

Rond 12 uur ’s nachts kreeg de meldkamer van de Dierenambulance een melding van een voorbijganger dat op de Marsweg een hond in de sloot zou liggen en er niks meer uit kon komen. De meldkamer stuurde een Dierenambulance naar het adres. Bij aankomst bleek dat het om de hond ging waar ’s avonds uren is na gezocht door collega’s. Samen met omstanders heeft de chauffeur van de Dierenambulance de hond uit de sloot gekregen en warm in een laken gewikkeld. De ambulancechauffeur heeft aan zijn meldkamer gevraagd om de dienstdoende dierenarts in te schakelen om de hond na te laten kijken omdat de hond onderkoeld was. Bij de dienstdoende dierenarts bleek gelukkig dat de hond een chip had en kon de eigenaar ingeschakeld worden. Ondertussen had de dierenarts samen met de ambulancechauffeur de hond onderzocht in afwachting van de eigenaar. Nadat de eigenaressen van de aangereden hond aangekomen waren bij de dierenarts schrokken ze dat hun hond binnen was gebracht door de Dierenambulance. Het verhaal van de eigenaresse was dat zij de hond uit liet in het Park de Weezenlanden daar liep de hond los en loopt altijd door de bosje te snuffelen maar op een gegeven moment was de hond weg. Nadat de dierenarts de hond helemaal had onderzocht mocht de hond samen met hun baasjes naar huis. De ambulancechauffeur heeft de hond overgebracht naar het huisadres waar de hond kon uitrusten.

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac