Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Gewonde na vergeefse redding hond uit brandpand

2012-11-18

ZWOLLE - Een bewoner van een flat aan de Van Schoonhovenstraat in Zwolle is ernstig gewond geraakt aan het gezicht toen hij zijn hond probeerde te redden uit het brandende pand. De hond heeft de brand niet overleefd en is meegenomen door medewerkers van de Dierenambulance Zwolle.

In het flatgebouw aan de Van Schoonhovenstraat in Zwolle woedde heeft tussen de middag een heftige brand. Een buurvrouw werd met klachten over haar luchtwegen na het inademen van rook overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De eerste melding van de brand kwam om 12.30 uur bij de brandweer binnen, die even na 13:00 uur het sein brandmeester kon geven. Bij de brand raakte de mannelijke bewoner van het pand gewond aan zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. De man wilde terugkeren in het pand om zijn hond te redden Hulpverleners hebben de hond gevonden; de hond is inmiddels aan de gevolgen van de brand overleden.

Een buurvrouw ademde de rook in en is overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. De brand ontstond op de tweede verdieping van het flatgebouw.
  

 bron: de stentor / hvzwolle.nl / weblogzwolle

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac