Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Gewonde hond op A28

2010-10-03

Zondagavond zagen automobilisten een grote bruine hond langs de middenberm van de A28 liggen. De een dacht dat het dier was overleden en de ander zag het dier een stukje lopen. Hoelang de hond daarlag is onbekend. Voordat de Rijkswaterstaat werd ingeschakeld, hebben de medewerkers van de Dierenambulance Zwolle eerst gekeken of de hond nog leefde en waar het dier precies lag, zodat de exacte locatie doorgeven kon worden aan de Rijkswaterstaat.

De hond leefde en keek rustig om zich heen, alsof er niets aan de hand was, ondanks dat de auto’s met 90 kilometer per uur vlak langs hem heen raasde. Samen met de aangekomen medewerker van Rijkswaterstaat en een medewerker van de dierenambulance zijn ze naar de linkerzijbaan gereden die inmiddels was afgezet met een rood kruis. Gelukkig had Stichting AMIVEDI al een vermissing van de hond (een Rhodesian Ridgeback) opgekregen, zodat de medewerkers van de dierenambulance de hond gerust konden stellen door het dier aan te spreken met zijn eigen naam.

De hond kon nog wel op eigen kracht lopen, waardoor de hond snel in de ambulance gelegd kon worden, waarna direct is doorgereden naar de dierenarts.
Gezien de locatie waar de hond lag, heeft de hond alleen een gebroken poot opgelopen.

Dankzij de hulp van de Rijkswaterstaat is de hond op een veilige manier van de snelweg weggehaald, zodat de hond geen gevaar oplevert voor het verkeer en niet verder verwond raakt.

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac