Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Feestelijke opening Dierenambulancepost

2012-09-29

Op zaterdag 29 september was het dan zover.  Stichting Dierenambulance Zwolle opent haar ambulancepost, 1e lijnsopvang en afscheidsruimte aan de Ohmstraat 6 te Zwolle. De officiele opening werd verricht door de wethouder Dierenwelzijn, de heer Van As van de gemeente Zwolle.

Na een toespraak van de heer Van Der Weide over het ontstaan van de dierenambulance en hoe de organisatie er na 18 jaar voorstaat, is het woord gegeven aan de heer Van As.  Hij loofde de vrijwilligers van de dierenambulance over hun inzet en is blij met de komst van de 1e lijnsopvang voor dieren anders dan honden en katten. Wat een mooie aanvulling is op het Zwols Dierenasiel, die de opvang van honden en katten verzorgd. Ook sprak de wethouder enkele woorden over de afscheidsruimte waar huisdiereigenaren afscheid kunnen nemen van hun overleden huisdier.

Onder een groot applaus van genodigden en belangstellenden opende de voorzitter en de wethouder het hek van de nieuwe locatie van de Dierenambulance.  De mensen werden op het terrein welkom geheten met een gebakje en een glaasje champagne. Waarna men de gebouwen en ambulances open stonden voor bezichtiging.

Op het terrein waren ook diverse activiteiten. Trimsalon Conny heeft tijdens de opening een paar honden getrimd. De kinderen,  maar ook volwassenen werden vermaakt door een ballonenartist en door Mutti en Bosbes.

De opening was zeer geslaagd en wij zijn ook blij met de belangstelling die wij hiervoor hebben gekregen.
 

De voorbereiding
de laatste voorbereiding nog even een paar ballonen ophangen
 de gebakjes van De Kruyter zijn gearriveerd 

De opening
 Nog even wachten op de officiele opening 
Genodigden en belangstellenden worden toegesproken De heer Van As en de voorzitter van de Dierenambulance open het hek
 
 
Muti en Bosbes  

 
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac