Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Feestelijke opening Dierenambulancepost

2012-09-29

Op zaterdag 29 september was het dan zover.  Stichting Dierenambulance Zwolle opent haar ambulancepost, 1e lijnsopvang en afscheidsruimte aan de Ohmstraat 6 te Zwolle. De officiele opening werd verricht door de wethouder Dierenwelzijn, de heer Van As van de gemeente Zwolle.

Na een toespraak van de heer Van Der Weide over het ontstaan van de dierenambulance en hoe de organisatie er na 18 jaar voorstaat, is het woord gegeven aan de heer Van As.  Hij loofde de vrijwilligers van de dierenambulance over hun inzet en is blij met de komst van de 1e lijnsopvang voor dieren anders dan honden en katten. Wat een mooie aanvulling is op het Zwols Dierenasiel, die de opvang van honden en katten verzorgd. Ook sprak de wethouder enkele woorden over de afscheidsruimte waar huisdiereigenaren afscheid kunnen nemen van hun overleden huisdier.

Onder een groot applaus van genodigden en belangstellenden opende de voorzitter en de wethouder het hek van de nieuwe locatie van de Dierenambulance.  De mensen werden op het terrein welkom geheten met een gebakje en een glaasje champagne. Waarna men de gebouwen en ambulances open stonden voor bezichtiging.

Op het terrein waren ook diverse activiteiten. Trimsalon Conny heeft tijdens de opening een paar honden getrimd. De kinderen,  maar ook volwassenen werden vermaakt door een ballonenartist en door Mutti en Bosbes.

De opening was zeer geslaagd en wij zijn ook blij met de belangstelling die wij hiervoor hebben gekregen.
 

De voorbereiding
de laatste voorbereiding nog even een paar ballonen ophangen
 de gebakjes van De Kruyter zijn gearriveerd 

De opening
 Nog even wachten op de officiele opening 
Genodigden en belangstellenden worden toegesproken De heer Van As en de voorzitter van de Dierenambulance open het hek
 
 
Muti en Bosbes  

 
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac