Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Eigenaren van verwaarloosde honden gevonden

2011-11-25

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft de eigenaren achterhaald van de twee hondjes die in augustus in het Ittersummerpark in Zwolle werden gedumpt. Helaas moest toen één van de honden ingeslapen worden. De eigenaren hebben van de LID proces-verbaal gekregen. Justitie zal bepalen of en in welke mate de verdachten strafbaar zijn .

De LID was de eigenaren, een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Zwolle, op het spoor gekomen na een getuigenoproep in de media. In eerste instantie ontkenden de man en vrouw dat de hondjes van hen waren. Na vervolgonderzoek met onder ander hulp van het Zwols dierenasiel en de Dierenambulance Zwolle, zijn de verdachten nogmaals verhoord en hebben uiteindelijk bekend.

 


Volgens de eigenaren groeiden de hondjes slecht en werden ze steeds magerder. Helaas werd de situatie zo erg dat beide eigenaren uit schaamte niet naar de dierenarts durfden en daarom de twee honden in het Ittersummerpark hebben achtergelaten.

Tevens is uit de onderzoeken gebleken dat de eigenaren in 2010 één van hun eigen honden als zwerfhond bij de Dierenambulance Zwolle hebben aangegeven. Ze verklaarde dat ze de hond in het bos had gevonden.

Gelukkig hebben beiden honden (het verwaarloosde hondje en de "zwerfhond")  een nieuw baasje gevonden. 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac