Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Dieren worden massaal gedumpt

2009-07-17

De zomervakantie in deze regio is nog maar een paar weken aan de gang, maar er zijn al vele dieren gedumpt. Honden, katten, konijnen, vogels, knaagdieren en zelfs kippen worden op straat gezet. In sommige gevallen belt de eigenaar zelf om zijn eigen dier te laten ophalen. Dit jaar is het aantal gedumpte dieren gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Vooral veel konijnen worden gedumpt. Gelukkig heeft de Dierenambulance Zwolle diverse organisaties die de gedumpte dieren willen en kunnen opvangen.

Na ongeveer drie weken bellen de eigenaren met de vraag of hun dier is opgehaald door de Dierenambulance Zwolle.  De eigenaren geven dan uiteindelijk ook toe dat ze op vakantie zijn geweest, maar melden dan gauw dat een ander op de dieren past. In de meeste gevallen is het dier inderdaad opgehaald en ondergebracht bij een opvangadres.

Gelukkig wordt het vanaf 2011 verplicht om honden te chippen en te laten registreren. Hopelijk valt het dan in ieder geval mee met het aantal gedumpte honden. Nu alleen nog wachten totdat de katten verplicht gechipt moeten worden.

Tip: Heeft u het zelf financieel niet breed of u kunt geen pension meer vinden? Laat dan uw dieren verzorgen door buren, familie of vrienden. U kunt er ook voor kiezen om een uitlaatservice langs te laten komen.

Hieronder een paar dieren die aan hun lot zijn overgelaten.
Voor dit parkietje heeft niemand gebeld Ratje gevonden in een woonwijk 
Cavia uit de auto gezet Kittens gedumpt bij een flat  

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac