Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Dieren worden massaal gedumpt

2009-07-17

De zomervakantie in deze regio is nog maar een paar weken aan de gang, maar er zijn al vele dieren gedumpt. Honden, katten, konijnen, vogels, knaagdieren en zelfs kippen worden op straat gezet. In sommige gevallen belt de eigenaar zelf om zijn eigen dier te laten ophalen. Dit jaar is het aantal gedumpte dieren gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Vooral veel konijnen worden gedumpt. Gelukkig heeft de Dierenambulance Zwolle diverse organisaties die de gedumpte dieren willen en kunnen opvangen.

Na ongeveer drie weken bellen de eigenaren met de vraag of hun dier is opgehaald door de Dierenambulance Zwolle.  De eigenaren geven dan uiteindelijk ook toe dat ze op vakantie zijn geweest, maar melden dan gauw dat een ander op de dieren past. In de meeste gevallen is het dier inderdaad opgehaald en ondergebracht bij een opvangadres.

Gelukkig wordt het vanaf 2011 verplicht om honden te chippen en te laten registreren. Hopelijk valt het dan in ieder geval mee met het aantal gedumpte honden. Nu alleen nog wachten totdat de katten verplicht gechipt moeten worden.

Tip: Heeft u het zelf financieel niet breed of u kunt geen pension meer vinden? Laat dan uw dieren verzorgen door buren, familie of vrienden. U kunt er ook voor kiezen om een uitlaatservice langs te laten komen.

Hieronder een paar dieren die aan hun lot zijn overgelaten.
Voor dit parkietje heeft niemand gebeld Ratje gevonden in een woonwijk 
Cavia uit de auto gezet Kittens gedumpt bij een flat  

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac