Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Derenambulance Zwolle overspoeld met meldingen over houtsnippen

2016-11-01

We hebben een vogel gevonden die tegen het raam is aangevlogen, maar we hebben geen idee wat voor soort vogel het is. Elk jaar rond de herfst periode wordt de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle overspoeld met meldingen over houtsnippen.

Tienduizenden houtsnippen ontvluchten elke herfst het koude noordoosten van Europa en komen daarbij door Nederland gevlogen. Tijdens deze jaarlijkse trektocht vliegen er relatief veel tegen ruiten van woningen en gebouwen aan.

Houtsnippen hebben hun ogen aan hoog aan de zijkant van de kop zitten. Dit is handig omdat het een heel ruim gezichtsveld oplevert. Zonder de kop te draaien, kunnen ze hun omgeving in de gaten houden. Maar het heeft ook nadelen. Als vogels in volle vlucht een gebouw willen ontwijken, moeten ze goed afstanden kunnen inschatten. En dat kan de houtsnip met de speciale stand van zijn ogen juist niet. Hierdoor worden in stedelijke gebieden zoals in Zwolle veel zogenaamde raamslachtoffers aangetroffen.

Ziet u een levende houtsnip en is het niet gewond, laat de vogel dan even bijkomen in het donker. Zet hem het liefst in een donkere doos op een rustig plekje. Als de houtsnip na een uur nog versuft is, bel ons dan, 06-251 20 505!

Vind u een gewonde houtsnip, dan kunt u meteen contact opnemen met ons via ons alarmnummer 06-251 20 505.
 

 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac