Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Agressieve hond doodgeschoten na bijtincident

2016-10-04

Dinsdagmiddag is er een noodoproep binnen gekomen bij onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle. De meldster had met spoed een Dierenambulance nodig op de Wethouder Alfrinkweg in Zwolle vanwege een bijtincident tussen 2 honden. Tijdens het gesprek hoorde onze centralist geschreeuw op de achtergrond en een politie sirene. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Gelukkig had de meldster het adres doorgegeven waar ze was.

Onze centralist heeft een Dierenambulance met spoed naar de Wethouder Alfrinkweg gestuurd om naar de gewonde hond te gaan. Onderweg werd bekend dat een van de honden dood was geschoten door de politie. Bij aankomst trof onze ambulancechauffeur veel politie aan en een groot gebied wat afgezet was met linten. Onze ambulancechauffeur is door een van de politie agenten opgevangen en begeleid naar de zwaar gewonde hond.

De zwaar gewonde hond (een teckel) was er zo slecht aan toe. Waardoor er snel gehandeld moest worden. Iets verderop lag de neergeschoten hond die door meerdere kogels om het leven is gekomen. Ook was er een ambulance ter plaatse voor de eigenaresse van de teckel die verwondingen had opgelopen tijdens het incident.

De teckel is overgebracht naar een dierenkliniek in Zwolle om behandeld te worden aan zijn verwondingen.

--UPDATE--
Eigenaar van de doodgeschoten hond is inmiddels ingelicht door de politie.

--UPDATE2--
De teckel Wouter is helaas dinsdagavond overleden aan zijn verwondingen. Wij wensen namens de Dierenambulance Zwolle veel sterkte aan de eigenaren van Wouter.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac