Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Agressieve hond doodgeschoten na bijtincident

2016-10-04

Dinsdagmiddag is er een noodoproep binnen gekomen bij onze meldkamer van de Dierenambulance Zwolle. De meldster had met spoed een Dierenambulance nodig op de Wethouder Alfrinkweg in Zwolle vanwege een bijtincident tussen 2 honden. Tijdens het gesprek hoorde onze centralist geschreeuw op de achtergrond en een politie sirene. Vervolgens werd de verbinding verbroken. Gelukkig had de meldster het adres doorgegeven waar ze was.

Onze centralist heeft een Dierenambulance met spoed naar de Wethouder Alfrinkweg gestuurd om naar de gewonde hond te gaan. Onderweg werd bekend dat een van de honden dood was geschoten door de politie. Bij aankomst trof onze ambulancechauffeur veel politie aan en een groot gebied wat afgezet was met linten. Onze ambulancechauffeur is door een van de politie agenten opgevangen en begeleid naar de zwaar gewonde hond.

De zwaar gewonde hond (een teckel) was er zo slecht aan toe. Waardoor er snel gehandeld moest worden. Iets verderop lag de neergeschoten hond die door meerdere kogels om het leven is gekomen. Ook was er een ambulance ter plaatse voor de eigenaresse van de teckel die verwondingen had opgelopen tijdens het incident.

De teckel is overgebracht naar een dierenkliniek in Zwolle om behandeld te worden aan zijn verwondingen.

--UPDATE--
Eigenaar van de doodgeschoten hond is inmiddels ingelicht door de politie.

--UPDATE2--
De teckel Wouter is helaas dinsdagavond overleden aan zijn verwondingen. Wij wensen namens de Dierenambulance Zwolle veel sterkte aan de eigenaren van Wouter.
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac