Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Aangereden vos

2015-07-29

Op woensdag 29 juli 2015 hadden wij een bijzondere patiënt aanboort in de Dierenambulance. Onze centralist kreeg namelijk van een bedrijf die gevestigd is aan de Curieweg te Zwolle een telefoontje dat zij een gewonde vos in de struiken zagen liggen. Onze centralist heeft een Dierenambulance richting de Curieweg gestuurd om te kijken wat er precies aan de hand was met de vos.

Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur de vos aan die half in de struiken lag. Normaal is een vos bang en schichtig en rennen ze voor je weg maar deze niet. Vreemd. Gewapend met handschoenen pakte de ambulance- chauffeur de vos uit de struiken. Op het oog zag hij dat de vos geen verwondingen had. Alleen de vos wou niet staan. Met overleg met de centralist van de meldkamer is de vos mee genomen om een uurtje in het donker gezet te worden bij ons in de eerste lijnsopvang.

Na een uurtje is er een andere ambulance- chauffeur langs de opvang gereden om te kijken hoe het met de vos ging. Helaas kwam er nog geen verbetering in. Weer met overleg met de meldkamer is er een dierenarts gebeld om de vos na te kijken. De vos is overgebracht naar een dierenkliniek voor controle.

Bij aankomst bij de dierenkliniek kon de vos meteen door na de behandelkamer. Onze ambulance- chauffeur weer gewapend met handschoenen (eigen veiligheid en tegen ziektes) werd de vos uit het hok gehaald. Zo kon de dierenarts de vos goed onderzoeken. Na een aantal testen kon de dierenarts ook weinig zien aan de vos. De vos was wel alert en in goede conditie. De dierenarts adviseerde ons om de vos over te brengen naar een opvang.

In de omgeving Zwolle was er geen opvang die vossen mocht opvangen. De dichtstbijzijnde was De Fûgelhelling in Uretrep (Friesland). ’S avonds is de vos overgebracht naar Uretrep om te herstellen.


 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac