Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Aangereden vos

2015-07-29

Op woensdag 29 juli 2015 hadden wij een bijzondere patiënt aanboort in de Dierenambulance. Onze centralist kreeg namelijk van een bedrijf die gevestigd is aan de Curieweg te Zwolle een telefoontje dat zij een gewonde vos in de struiken zagen liggen. Onze centralist heeft een Dierenambulance richting de Curieweg gestuurd om te kijken wat er precies aan de hand was met de vos.

Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur de vos aan die half in de struiken lag. Normaal is een vos bang en schichtig en rennen ze voor je weg maar deze niet. Vreemd. Gewapend met handschoenen pakte de ambulance- chauffeur de vos uit de struiken. Op het oog zag hij dat de vos geen verwondingen had. Alleen de vos wou niet staan. Met overleg met de centralist van de meldkamer is de vos mee genomen om een uurtje in het donker gezet te worden bij ons in de eerste lijnsopvang.

Na een uurtje is er een andere ambulance- chauffeur langs de opvang gereden om te kijken hoe het met de vos ging. Helaas kwam er nog geen verbetering in. Weer met overleg met de meldkamer is er een dierenarts gebeld om de vos na te kijken. De vos is overgebracht naar een dierenkliniek voor controle.

Bij aankomst bij de dierenkliniek kon de vos meteen door na de behandelkamer. Onze ambulance- chauffeur weer gewapend met handschoenen (eigen veiligheid en tegen ziektes) werd de vos uit het hok gehaald. Zo kon de dierenarts de vos goed onderzoeken. Na een aantal testen kon de dierenarts ook weinig zien aan de vos. De vos was wel alert en in goede conditie. De dierenarts adviseerde ons om de vos over te brengen naar een opvang.

In de omgeving Zwolle was er geen opvang die vossen mocht opvangen. De dichtstbijzijnde was De Fûgelhelling in Uretrep (Friesland). ’S avonds is de vos overgebracht naar Uretrep om te herstellen.


 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac