Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

Aangereden otter gevonden

2015-10-14

Woensdagochtend kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een aangereden dier aan de Doornweg/ Dashorstweg te Zwolle. De melder gaf aan dat het voor hem een onbekend dier was. Onze centralist heeft daarom een van de dienstdoende ambulance- chauffeurs op pad gestuurd om een kijkje te nemen. Een aantal minuten later belde de centralist de melder op dat de Dierenambulance onderweg was. De melder gaf aan dat het ging om een otter. Hij had in de tussentijd al telefonisch contact gezocht met een otteropvang in de omgeving van Zwolle die ook onderweg waren naar Zwolle toe. Onze ambulance- chauffeur was inmiddels ter plaatse en trof inderdaad de otter aan. De melder en omstanders sommeerde automobilisten om zachtjes langs het dier heen te rijden (helaas gaf niet iedereen hier gehoor aan). Daarom is door de ambulance- chauffeur besloten samen met omstanders om het dier te vangen en wachten op de komst van Staatsbosbeheer. Het dier liep wankel. Waarschijnlijk aangereden door een auto. Na een klein halfuurtje kwamen 2 medewerkers van Staatsbosbeheer ter plaatse. Bij het over pakken van de otter naar een kooi stribbelde de otter behoorlijk tegen. Na een klein gevecht konden de medewerkers van Staatsbosbeheer samen met onze ambulance- chauffeur de otter in de kooi plaatsen. Eenmaal in de kooi geplaatst kwam er bloed uit de bek. Helaas na een aantal stuiptrekken overleed de otter in de kooi. De otter is meegenomen door Staatsbosbeheer. Onze ambulance- chauffeur is verder gegaan met zijn meldingen.
  
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac