Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

9 levens

2014-10-12

Via de centrale krijgen we een melding van een aangereden kat op de Hasselterweg, bij het Esso benzinestation. Als we bij de Esso staan zien we geen mensen die ons opwachten. Gelukkig ziet één van ons de jonge man bovenop de bult, op de rijweg, naar ons zwaaien.Daar aangekomen zien we een jonge vrouw op haar hurken bij een kat zitten die op de grond ligt. Ze hebben de roodwitte kat zelf aangereden en zijn terug gekeerd nadat ze zagen dat hij nog steeds op de plek zat. Hij was al flink bijgekomen maar ze wilde graag dat hij door de Dierenambulance Zwolle opgehaald zou worden. Hij moet even een arts zien. We begrijpen dat maar al te goed als we de flinke deuk in de auto zien! Dat hij er nog zo fit bij zit is wonderbaarlijk. Het oppakken vind hij duidelijk minder.Bij de dierenarts loopt hij flink wat rondjes in de behandelkamer en poept in de hoek.Bij zijn oog heeft de kat een wondje, de nagels van de voorpoten zijn wat gespleten van het meeslepen en aan de achterpoot is een klein wondje. Na van voor naar achter bevoeld te zijn, mag hij naar het asiel. Een spuitje met pijnstilling en antibiotica zijn voor nu voldoende. Morgen zal hij waarschijnlijk wat minder goed lopen. Hij moet toch flink beurs en gekneusd zijn.De mensen die hem hebben aangereden dachten hem te kennen vanuit de buurt. Zij gaan hun best doen in hun eigen buurt, waar hij dus aangereden is. Nu maar hopen dat deze stevige kat thuis bij mag komen van zijn avontuur! Gelukkig maar dat sommige katten 9 levens hebben!

       

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac