Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

9 levens

2014-10-12

Via de centrale krijgen we een melding van een aangereden kat op de Hasselterweg, bij het Esso benzinestation. Als we bij de Esso staan zien we geen mensen die ons opwachten. Gelukkig ziet één van ons de jonge man bovenop de bult, op de rijweg, naar ons zwaaien.Daar aangekomen zien we een jonge vrouw op haar hurken bij een kat zitten die op de grond ligt. Ze hebben de roodwitte kat zelf aangereden en zijn terug gekeerd nadat ze zagen dat hij nog steeds op de plek zat. Hij was al flink bijgekomen maar ze wilde graag dat hij door de Dierenambulance Zwolle opgehaald zou worden. Hij moet even een arts zien. We begrijpen dat maar al te goed als we de flinke deuk in de auto zien! Dat hij er nog zo fit bij zit is wonderbaarlijk. Het oppakken vind hij duidelijk minder.Bij de dierenarts loopt hij flink wat rondjes in de behandelkamer en poept in de hoek.Bij zijn oog heeft de kat een wondje, de nagels van de voorpoten zijn wat gespleten van het meeslepen en aan de achterpoot is een klein wondje. Na van voor naar achter bevoeld te zijn, mag hij naar het asiel. Een spuitje met pijnstilling en antibiotica zijn voor nu voldoende. Morgen zal hij waarschijnlijk wat minder goed lopen. Hij moet toch flink beurs en gekneusd zijn.De mensen die hem hebben aangereden dachten hem te kennen vanuit de buurt. Zij gaan hun best doen in hun eigen buurt, waar hij dus aangereden is. Nu maar hopen dat deze stevige kat thuis bij mag komen van zijn avontuur! Gelukkig maar dat sommige katten 9 levens hebben!

       

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac