Nieuws

Machinist geeft gewonde zwaan lift naar dierenambulance

  • Zondagmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens zijn rit een jonge zwaan tegen. Het dier lag op het spoor en heeft waarschijnlijk een aanrijding gehad met een treinstel.
  • Lees verder»

Dierendag in teken van Dierenwelzijnsmarkt

  • Woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Deze dag vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein een Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur.
  • Lees verder»

Collecte Dierenbescherming NIET voor Dierenambulance Zwolle

  • Vanaf 2 t/m 8 oktober start de jaarlijkse collecteweek van de Dierenbescherming. Ook in Zwolle zal gecollecteerd worden voor de Dierenbescherming. Als u een donatie geeft aan de collectant is dat alleen voor de Dierenbescherming en NIET voor de Dierenambulance Zwolle
  • Lees verder»

1 April.... Doei!!

2016-04-01

Vrijdagochtend kreeg de Dierenambulance Zwolle een melding van een voorbijganger dat hij een kat zag zitten aan de waterkant aan de Lindenhorststraat die waarschijnlijk klem zat. Onze centralist heeft een van de dienstdoende ambulance-chauffeurs naar de Lindenhorststraat in stadshagen gestuurd. Bij aankomst trof onze ambulance- chauffeur inderdaad een wit rode kat aan die aan de overkant van het water zat. Ook voor onze ambulance- chauffeur was het onduidelijk of de kat klem zat. Het probleem was dat onze ambulance- chauffeur niet aan de overkant kon komen bij de kat. Een van onze ambulances is uitgerust met een droogpak alleen deze was bezig met een andere melding in Zwolle. De chauffeur heeft contact gezocht met de meldkamer van de Dierenambulance met het verzoek om de brandweer te vragen voor assistentie. Na ongeveer een kwartiertje kwamen 8 brandweerliederen aan met 2 brandweer voertuigen. Samen met de bevelvoerder van de brandweer is gekeken hoe de kat er aan toe was. 2 Brandweerliederen zijn in droogpakken gehesen om door het water naar de overkant te gaan om de kat te helpen. Eenmaal bij de overkant aangekomen koos de kat het hazenpad. Al zwemmend door het water naar de overkant ging de kat ervan door.

Gelukkig zat de kat niet vast maar lag waarschijnlijk heerlijk van de zon te genieten op een wel vreemde plek.

Foto`s zijn genomen door dhr. H. Janssen
 

 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac