Nieuws

Verzwakte reiger gegrepen door hond

  • Zondagavond is deze blauwe reiger opgehaald aan de Pennegoorpad in Zwolle (AA- landen).Door waarschijnlijk de kou is het dier verzwakt geraakt en gegrepen door een hond. Een omstander heeft contact gezocht met onze meldkamer wat zij het beste kon doen.
  • Lees verder»

Uil blijft vasthangen aan verkeersbord

  • Vrijdagavond is deze mooie Ransuil bevrijd van een verkeersbord. Het dier zat vast met zijn nagel aan het bord.
  • Lees verder»

Onverwachts bezoek

  • In het kader van de complimentendag kwam Stichting Dierenlot onverwachts lanngs met een verrassing voor onze Dierenambulance.
  • Lees verder»

Chauffeur-dierenhulpverlener


De Stichting Dierenambulance Zwolle is een vrijwilligersorganisatie die zich 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar is om zieke en gewonde dieren in de gemeente Zwolle te helpen. En dit willen wij graag blijven doen.

Nieuwe collega’s
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s die zich als ambulance chauffeur- dierenhulpverlener in willen zetten voor zieke en/of gewonde dieren in de gemeente Zwolle.  

Taken
Als vrijwilliger bij de Dierenambulance Zwolle heb je een uitdagende en afwisselende  functie, waarbij je nooit weet wat er gaat komen.  En waarbij je soms creatief moet zijn met oplossingen. Als ambulancechauffeur- dierenhulpverlener rijd je met de ambulance naar de opgegeven locatie om één of meerdere dieren die ziek of in nood zijn te helpen. In deze functie moet je goed kunnen omgaan met allerlei soorten dieren, maar ook met mensen. Dit kunnen mensen zijn met heftige emoties, zoals eigenaren van een aangereden of overleden dier. De werkzaamheden zijn zeer divers. Zo bied je hulp bij zieke en/of gewonde dieren. Of vervoer je (gewonde, zieke) huisdieren met of zonder eigenaar naar een dierenkliniek, kom je thuis bij mensen waarvan hun huisdier is overleden, verleen je eerste hulp bij dieren en je verzorg de dieren die in onze 1e lijnsopvang verblijven. Maar het kan ook zijn dat je de politie of de brandweer moet assisteren met een dier in nood of met een inbeslagname.

Functie-eisen
- je bent minimaal 25 jaar
- je beschikt over een geldig rijbewijs met 2 jaar regelmatige rijervaring
- je bent woonachtig in Zwolle
- je bent stressbestendig, flexibel  en weet prioriteiten te stellen
- je hebt een goede lichamelijke conditie
- je bent ook bereid tot het werken tijdens avond- en nachturen, maar ook in het weekend en op   
  feestdagen
- En wat ook heel belangrijk is je hebt een hart voor dier en mens

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? En zie je een vrijwillige functie als ambulance chauffeur zitten en wil jij je voor langere tijd binden aan onze organisatie? Stuur dan je motivatie en C.V. naar info@dierenambulancezwolle.nl met als onderwerp "sollicitatie ambulance chauffeur-dierenhulpverlner. En vergeet niet je contactgegevens te vermelden.

                                                    
 
Stichting Dierenambulance Zwolle | Scheppinckmate 60 | 8014 JN ZWOLLE | tel: 06-25120505
© Mediac